
Zdrowa i zbilansowana dieta może być również bardzo smaczna. Jeśli uwielbiasz różnego rodzaju ciasteczka, a jednocześnie dbasz o zdrowie, ciasteczka owsiane będą dla Ciebie idealną propozycją. Dlaczego warto włączyć je do codziennej, zdrowej diety? Dowiesz się z naszego artykułu.
Zdrowo nafaszerowane
W przeciwieństwie do innych, nafaszerowanych sztucznościami słodkości, dobrej jakości owsiane słodycze to smaczna alternatywa dla wszystkich entuzjastów zdrowego stylu życia. Dostępne w ofercie sklepu internetowego Anny Lewandowskiej https://foodsbyann.com ciasteczka charakteryzują się doskonałym, naturalnym składem. Nie zawierają one sztucznych substancji ani ulepszaczy.. Są przy tym przyjemnie chrupiące i doskonale sprawdzą się z filiżanką kawy bądź herbaty. Pokochają je również dzieci!
Naturalnie smaczne
Ciasteczka owsiane z oferty Foods by Ann nie zawierają niezdrowego białego cukru ani tłuszczów trans. Jako alternatywę dla niezdrowych składników zastosowano natomiast nierafinowany olej kokosowy oraz nierafinowany cukier trzcinowy. Ciasteczka nie mają w swym składzie laktozy, dlatego mogą być spożywane przez osoby z jej nietolerancją. Te smakołyki są też bezglutenowe, a więc idealnie sprawdzą się w diecie osób zmagających się z celiakią lub ograniczających spożycie glutenu. Nie zawierają też lecytyny sojowej ani jajek. Polecamy ciasteczka owsiane z dynią oraz z nerkowcami, żurawiną i rodzynkami.
Orzechy nerkowca
Orzechy nerkowca to doskonałe źródło cennych witamin z grupy B (między innymi niacyny). Te pyszne bakalie charakteryzują się też wysoką zawartością potasu i magnezu. Zawierają także ważne dla zdrowia fosfor oraz cynk. To sprawia, że orzechy te wykazują dobroczynny wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego. Jak większość orzechów poprawiają koncentrację oraz pamięć. Na pewno warto włączyć do codziennej diety orzechy nerkowca, choćby w postaci naszych ciasteczek owsianych z orzechami nerkowca, żurawiną i rodzynkami.
Pestki dyni
Z kolei pestki dyni, również będące jednym ze składników owsianych ciasteczek Anny Lewandowskiej to jedne z najzdrowszych nasion, których nie może zabraknąć w zbilansowanym menu. Pestki dyni wyróżniają się przede wszystkim wysoką zawartością cynku. Ponadto zawierają kwasy omega 3 oraz fitosterole. To sprawia, iż wpływają one na obniżenie poziomu złego cholesterolu we krwi. Podobnie jak orzechy nerkowca, także pestki dyni zawierają magnez i potas, dzięki czemu wspierają prawidłowe działanie układu nerwowego. Witamina E, zwana „witaminą młodości” zawarta w pestkach dyni to z kolei wspaniały przeciwutleniacz neutralizujący wolne rodniki.